Category: UGent & Stuver

08/13/05

Lezersbrief over affaire Vandamme

KIM-OPLEIDING

Na het bekendmaken van de ,,Vandamme-affaire'', over het inhoudsloze KIM-postgraduaat aan de Ugent (DS 27 juli) haastten de KULeuven, de VUB en de UA zich om te verklaren dat dergelijke wanpraktijken bij hen niet mogelijk zijn ,,vanwege de vele controles''. Ik betwijfel dat ten zeerste. Over die KIM-opleiding werd wel degelijk een anonieme studentenevaluatie georganiseerd. Geen enkele student, op

Permalink . Peter . 14:16:07 . 487 Words . UGent & Stuver . Email . No views

08/08/05

Digitale televisie: ook voor de homebewoners?

Telenet Televisie

Binnenkort verdwijnen enkele kanalen van de analoge kabel. Ik kan me echter wel inbeelden dat kanalen zoals CNN, BBC World en ARTE wel gemist zullen worden door de studenten-homebewoners. Ik heb dan ook eens rondgezocht naar wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn in de universitaire gebouwen met het interne TV-netwerk. Het ontvangen van het digitale signaal zou wel mogelijk moeten zijn, denk ik, een returnpad voor het interactieve deel echter niet. En de prijs zou normaal ook moeten meevallen: ofwel een waarborg van 50

Permalink . Peter . 22:25:50 . 535 Words . UGent & Stuver . Email . No views

08/03/05

Reacties op mijn opinietekst

Na enkele kleine opmerkingen heb ik de tekst hier en daar aangepast. Deze is vanmiddag verstuurd naar de pers, het kabinet onderwijs, enkele Vlaamse parlementsleden en enkele betrokkenen aan de UGent met volgende begeleidende mail:

Vorige week berichtte de media, met voorop De Standaard, uitvoerig over de zaak Vandamme aan de Universiteit Gent. Dat de UGent daarbij in een negatief daglicht geplaatst werd, doet geen goed aan het imago van de universiteit en nog minder aan de waarde van mijn diploma en dat van mijn medestudenten. Ik zie dit bericht dan ook naar de hierover berichtende media, de kwaliteitskrant De Standaard in het bijzonder, als een persoonlijk recht van antwoord. Alvast bedankt voor uw aandacht.

De binnengelopen reacties waren uitermate positief en enthousiast. De Standaard echter liet mij hetvolgende weten:

Geachte heer Dedecker,

ik moet vaststellen dat u aan geen enkel van de vereisten om voor een recht op antwoord in aanmerking te komen voldoet. Overigens vergist u zich geheel met uw complottheorie. Alle betrokkenen bij de berichtgeving in deze zaak, van de auteur over zijn chef tot de hoofdredacteur, zijn oud-studenten van de UGent en zijn daar, terecht, net even trots op als u. Twee van hen zijn zelfs oudstudenten van professor Vandamme.

met vriendelijke groeten,

Bart Sturtewagen
Adjunct-hoofdredacteur De Standaard

Dat het geen officieel "recht van antwoord" was, wist ik wel al en was volgens mij wel duidelijk, hoop ik. Bovendien heb ik het niet louter over de berichtgeving in de zaak-Vandamme, doch over de algemene berichtgeving van De Standaard over de UGent en de KULeuven. De berichtgeving over de zaak Vandamme is al bij al nog vrij braafjes, doch dat is de overige berichtgeving, met zelfs tal van onjuistheden (zie tekst) helemaal niet.

Hopelijk komen er nog wat reacties op en heeft de UGent de boodschap begrepen.

Permalink . Peter . 18:46:37 . 300 Words . UGent & Stuver . Email . No views
Opinie: Nog steeds een trotse student aan de UGent

Mijn vorige post is blijkbaar niet in dovemansoren gevallen. Verschillende personen binnen de GSR hebben al positief gereageerd. Er werd dan ook voorgesteld om een opiniestuk te schrijven en naar de kranten te sturen. Aangezien een boodschap van een student, recht uit het hart, beter overkomt dan een inderhaast bijeengegoten geforceerd standpunt van de GSR, heb ik mij aan het schrijven gezet en mijn boodschap van gisteren herwerkt tot een opinie die klaar is om ingestuurd te worden.

(bijgewerkte versie)

=> Read more!

Permalink . Peter . 01:18:29 . 1279 Words . UGent & Stuver . Email . No views

08/01/05

UGent in de pers

Aula UGent

Dat onze universiteit de voorbije week een aantal keren in de pers gekomen is, zal iedereen wel gemerkt hebben. Jammergenoeg was dat in een niet al te proper daglicht, alles draaide immers om de jarenlange malafide praktijken van de genoemde professor Vandamme. Dit doet allesbehalve goed aan het imago van de UGent. Echter, je moet dat ook van een andere kant bekijken: in Gent zijn de studenten mondig genoeg om, evt met hulp van studentenvertegenwoordigers, decanen, professoren, assistenten en andere medewerkers van onze universiteit, de hele zaak aan te pakken ipv onder de mat te vegen. In de UGent durft men denken ipv netjes in de pas te lopen! Wouter is hier, samen met studentenvertegenwoordigers en anderen, een volledig jaar aan bezig geweest. We mogen trots zijn dat de democratie in onze instelling sterk genoeg is om deze rotte appel te verwijderen en een tuchtprocedure op te starten ipv voor een doofpotoperatie te opteren. Het kan onze universiteit en de kwaliteit van ons onderwijs en diploma alleen maar ten goede komen!

=> Read more!

Permalink . Peter . 22:43:38 . 1904 Words . UGent & Stuver . Email . No views

:: Next Page >>