Category: Life & Fun

08/15/05

Stage gedaan en schatje terug!

Sinds vrijdag is het eindelijk gedaan. De zes weken stage bij Siemens. Niet dat 't geen fijne tijd was, daar niet van, maar er mocht wel een einde aan komen. Elke dag vroeg uit mijn bed moeten en 's avonds laat thuis zijn terwijl alle anderen verlof hebben, is niet zo fijn. Bovendien wordt 't ook wel s tijd om wat te studeren voor de tweede zit.

Wat de stage betreft: het was zeker de moeite waard. In een bedrijf als Siemens krijg je eens totaal ander materiaal in je handen. Tests opstellen voor nieuwe technieken, zelf iets testen, nieuwe technieken bestuderen, meevolgen van en meewerken aan interessante state-off-the-art projecten zoals het internet op de Thalys of I-City,... En de bende geeks die daar rondliep was ook wel fijn :-) Ik wist trouwens niet dat Linux zoveel gebruikt werd: settopboxen, access points, routers/gateways,... Alles draait linux! U heeft waarschijnlijk meer linux in uw huis dan u dacht ;-) Echt wel de moeite waard en een aanrader aan al wie twijfelt om een stage te gaan doen! Dat dit voor zes studiepunten meetelt, is uiteraard uitermate mooi meegenomen. Maar 't mag ook wel, want zes weken is lang en met de reistijd erbij waren het wel lange dagen.

Goofy

Nog meer goed nieuws: mijn schatje is terug! Jaja, terwijl ik aan't werken was, heeft zij doodleuk een reisje gemaakt naar Normandi

Permalink . Peter . 01:53:56 . 417 Words . Life & Fun, Siemens . Email . No views

08/11/05

Alles OK met de ruimtevaart

Airane 5 Het gaat weer goed met de ruimtevaart. Na het bange afwachten op het resultaat van de Discovery-missie is iedereen nu terug hoopvol voor de toekomst. De NASA wist te melden dat de shuttle nog nooit in zo'n goede staat teruggekeerd is van een ruimtereis. Daarnaast is vandaag ook nog een Ariane 5 vertrokken die meteen het record van de lancering van de zwaarste telecommunicatiesatelliet ooit op haar naam mag schrijven. Alleen een Ariane 5 is in staat om zo'n beest van 6,5 ton in een geostationaire baan te krijgen. De Europese en Amerikaanse ruimtevaartorganisaties beleven hoogdagen!

Permalink . Peter . 10:19:43 . 93 Words . Life & Fun . Email . No views

08/10/05

Vel op de baan

Als je een dezer dagen door de Ottergemse Steenweg rijdt, kan je misschien nog een stukje van mijn vel tegenkomen. Inderdaad, ik heb er net het asfalt van heel dichtbij bekeken. Aan een goede snelheid aan het doortrekken toen het achterste tandwiel ineens het contact met de as verloor. Recht op mijn bek dus. Resultaat: een schelleke vel eraf aan de ellebogen en een rugzak en pc op mijn kop gekregen. Respect voor de vriendelijke man op de mobilette die direct stopte en vroeg of hij iets kon doen! Maar ja, buiten rechstaan en te voet verdergaan (naar de apotheker, om ontsmetting) kan je niet veel anders doen h

Permalink . Peter . 18:28:01 . 109 Words . Life & Fun . Email . No views
Wallpapers

The past months, I had cow spots as wallpaper. Now I thought it could be the time for a new one. With all the news about Discovery this week and space being a passion for years, I decided to take a look at NASA's and ESA's wallpaper sections. Lot's of beautiful stuff to find there. The background of my current desktop (click for a larger image) is not some modern art by humans, but it's a masterpiece created by nature itself! I love those pictures and it was really hard to cut some of it to give the image the same ratio as my widescreen.

My current desktop with a background of outer space

Permalink . Peter . 08:35:06 . 105 Words . Life & Fun . Email . No views

08/09/05

NASA TV

NASA TV

Right now, I'm watching NASA TV with RealPlayer in a corner of my screen while working on wireless tests. It's nice to follow the mission this way and hear and see status updates while working. First two landing attempts were cancelled because of the bad weather in Florida. Next opportunity is at 13.06 CEST (engine burn) and another hour and 6 minutes later Discovery should touch the ground in California.

Permalink . Peter . 10:38:29 . 68 Words . Life & Fun, Internet & Blogs . Email . No views

:: Next Page >>