Archives for: May 2005, 01
05/01/05
(thumbnail is link to full size screenshot)
I want MSN Video Chat (receipt) working. Under Linux. As soon as possible. So I tried getting MSN Messenger working under Wine.
As you can see, it works. But only a little. This is the bloated version 7 of the official client, and Wine seems to be unable to handle it properly. It's using non-standard windows (actually, it are clipped standard windows) etc. I did not try the webcam feature either.
Has anyone got an installer for MSN Messenger 6.x for Windows 98/Me? I'd like to try that one too, but only "beta" version 7 is available on the official website. A commercial software vendor only offering beta versions of it's software to the users... :roll:
Maybe I should just run a stripped Windows session under that great version 5 of VMWare Workstation as RubenV just suggested, and take the easy way ;-) Or try aMsn which should get videochat support soon (it's already in CVS I heard, Scapor?), but I hate that Tcl/Tk interface :-(
As I mentoined some time ago, there were problems with the server-to-server connection between jabber.belnet.be and amessage.be. This week, I added Ward to my roster. Ward is at the Belnet-server and everything went fine, so I thought the problems are finally fixed. The message on jabber.belnet.be is also removed from the site. So now, I think I'll move my whole roster to jabber.belnet.be instead of amessage.be.
Bij deze mijn eerste nederlandstalige post op deze blog. Aangezien het om materie gaat op lokaal vlak en mijn kennis over politieke termen in het Engels niet al te best is, lijkt het mij opportuun om een geen Engels te gebruiken.
Ik begin meer en meer gebeten te worden door politiek. Mijn post deze week, over mijn bezoek met de Oost-Vlaamse N-VA jongeren aan het Vlaams Parlement, was al een begin, doch vandaag is het verdergegaan met mijn deelname aan de trefdag van Ronduit N-VA, tot voor kort de naam van de N-VA jongeren.
Het (oude) logo van Ronduit N-VA!
Het was een uiterst boeiende dag, beginnende met het gesprek met Brigitte Grouwels (CD&V), staatssecretaris in de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het was een uiterst boeiend gesprek, over de sociale uitdagingen van Brussel met de grote mix aan culturen, en de typische institutionele problemen met de 19 afzonderlijke gemeenten in het gewest. Ik was aangenaam verrast met haar boodschap dat het Nederlands een veel belangrijker rol begint in te nemen in onze hoofdstad. Onze Vlaamse hoofdstad en haar inwoners zijn in de loop der jaren immers danig verfranst, dat je bijzonder weinig kans hebt op straat iemand in het Nederlands te kunnen aanspreken aldaar. Vooral door de sterke politiek in Vlaanderen, met zaken zoals de zorgverzekering bijvoorbeeld, begint men te beseffen dat men het Nederlands best niet links laat liggen. Zowieso mag je je kansen op een job in Brussel of Vlaanderen volledig vergeten als je het Nederlands (evt naast het Frans) niet machtig bent. Dat heeft ouders, ook van franstalige gezinnen, ertoe aangezet hun kinderen in te schrijven in de scholen van de Vlaamse Gemeenschap, alwaar het onderwijs van hoge kwaliteit is en de kinderen meteen ondergedompeld worden in het Nederlands. Uiteraard stelt dit ook grote problemen, tekort aan plaatsen, en is het bijzonder moeilijk les te geven aan een groep waarvan 75% het Nederlands niet als moedertaal heeft. Men heeft de boodschap blijkbaar ook begrepen bij de franstalige gemeenschap, alwaar men in Brussel (en de Vlaamse rand) scholen opricht volgens het principe van onderdompelonderwijs: bepaalde lessen worden er in het Nederlands gegeven, zodat de kinderen er als tweetaligen afzwaaien. Dit kan hen in hun latere loopbaan alleen maar ten goede komen!
Wat zo mogelijks nog boeiender was, was het daaropvolgende debat tussen Mark Demesmaeker (N-VA) en Christian Van Eycken (UF). Christian is eigenlijk van oorsprong een Vlaming, met een Vlaamse naam, doch in de loop der tijden is de familie verfranst. Hij is de enige franstalige verkozen op de kartellijst UF (PS + MR + CDh) in het Vlaams Parlement. Op zich getuigt het al van veel moed om zich zo letterlijk in het hol van de leeuw te wagen en zelfs te vragen om met Mark in debat te gaan, iets waar ik bijzonder veel respect voor heb. Beide sprekers bleven het hele debat vrij rustig, zonder persoonlijke aanvallen ed. Het was een uiterst boeiend en geanimeerd debat. Op bepaalde vlakken kwamen beide standpunten zelfs goed overeen, zoals rond de actie S.O.S. MUG bijvoorbeeld, doch op andere vlakken stonden beiden zoals verwacht lijnrecht tegenover elkaar, zoals in het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde. Op dit laatste punt kon Christian zich niet echt verdedigen, wat natuurlijk te verwacht voor deze terechte Vlaamse eis. Zijn argumentatie kwam eigenlijk neer op het feit dat hij de situatie in BHV als het laatste stukje federalisme ziet en dat wil bewaren, terwijl dit lijnrecht indruist tegen de territoriale integriteit van Vlaanderen zoals vastgelegd samen met de taalgrens.
Teken de petitie en lees de meldingen aub.
Naast de debatten en gesprekken was er ook nog een laatste deeltje voorzien. Aangezien de naam "Ronduit" niet altijd de lading dekt en deze naam ook constant verklaard moet worden bij persmededelingen ed, heeft men ervoor gekozen om een nieuwe naam te gebruiken, namelijk Jong N-VA. Heel eenvoudig dus. Het nieuwe logo mag er trouwens ook wezen. Van zodra het ergens online zet, zal ik deze post aanpassen en het hieronder plaatsen.
Wat me echter enorm aangegrepen heeft tijdens het slot, was de speech van Mark. Tot voor kort kende ik zo goed als niets van hem, en had hij voor mij nog wat te veel rondom zich van bij zijn vorige job bij VTM, een zender die voor mij van een bijzonder laag niveau is. Mark heeft me echter verrast: zijn dossiers zien er zeer degelijk uit, maar tijdens zijn speech heeft hij verteld over zijn politieke bezigheden tijdens zijn jeugd, bij de VUJO, de VolksUnie Jongeren, de voorloper van Jong N-VA. Zijn gedrevenheid in die zaken, de manier waarop hij met heimwee naar die tijd terugkeek en zijn oproep om met Jong N-VA die wind opnieuw aan te wakkeren, hebben hem enorm in mijn achting doen stijgen. Ik kreeg de kriebels om er zelf ook in te vliegen en mee te bouwen aan een goede jongerenwerking. Tot nu toe heb ik dergelijke vragen steeds afgewezen wegens tijdsgebrek door mijn bezigheden in VTK en de studentenvertegenwoordiging, doch indien mijn agenda het volgend jaar zou toelaten, zal ik zeker hier en daar een steentje proberen bijdragen. Mijn schatje zal 't niet graag horen, maar de politieke kriebel laat zich alsmaar harder voelen. Nu ja, we zullen wel zien wat ervan komt. Voor volgend jaar liggen mijn prioriteiten alvast op mijn thesis, de GSR (ik ga mijn kans wagen om ondervoorzitter te worden) en mijn vriendin die zich wat te veel verwaarloosd voelt de laatste tijd. Nu ja, ze voelt zich eigenlijk altijd verwaarloosd vanaf ik weg ben ;-)