Archives for: May 2005, 23

05/23/05

Op naar een LUG in Oost-Vlaanderen

Op de nieuwsgroep be.comp.os.linux, of kortweg bcol, loopt al enkele dagen een thread over het oprichten van een Oost-Vlaamse Linux User Group. Er is ook een forum en een irc-kanaal #lugov op irc.freenode.net gestart.

Nadat de naam lugov.be geregistreerd was door een zeker bedrijf en men die naam niet wou vrijgeven, zijn we eindelijk zo ver gekomen om zelf een nieuwe naam voor te stellen zodat we met de oprichting van start kunnen gaan. Een van de meest gehoorde voorstellen is GNAL, wat staat voor "GNAL's Not A Lug" als subtiele verwijzing naar GNU ;-) Andere voorstellen zijn te vinden hier in de thread of op het forum. GNAL is niet echt mijn favoriete naam, maar er zijn nog andere namen in de running en er kunnen nog mogelijkheden toegevoegd worden. Kijk daarvoor even op bcol of op het forum.

We zijn nu nog op zoek naar een of meerdere lokalen waar we eens in de maand kunnen samenkomen. Een lopende denkpiste is contact op te nemen met enkele scholen in de buurt en een voorstel te doen waarbij de LUG zorgt voor ondersteuning in ruil voor de maandelijkse beschikbaarheid van een lokaal met internetaansluiting.

Zin om mee te helpen? Tips voor de locatie? Heb je een voorstel voor een betere naam? Voel je vrij om een post op bcol te gooien of hier een berichtje achter te laten. ;-)

Permalink . Peter . 14:44:49 . 234 Words . Free Software . Email . No views